واکسیناسیون فلج اطفال
عملیات تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق غیر گرمسیری تحت پوشش معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با پوشش ۵۰ هزار کودک
عملیات تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق غیرگرمسیری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف پیشگیری از شیوع مجدد این بیماری ویروسی، با موفقیت به پایان رسید. این طرح به صورت فعال و خانهبهخانه، در دو نوبت فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری، در شهرستانهای اسلامشهر، ری و مرکز بهداشت جنوب تهران اجرا شد.
.png)
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، عملیات تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال در مناطق غیرگرمسیری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تهران با هدف پیشگیری از شیوع مجدد این بیماری ویروسی، با موفقیت به پایان رسید. این طرح به صورت فعال و خانهبهخانه، در دو نوبت فروردین و اردیبهشت 1404، در شهرستانهای اسلامشهر، ری و مرکز بهداشت جنوب تهران اجرا شد.
در این مرحله از واکسیناسیون، حدود ۵۰ هزار کودک زیر پنج سال از میان اتباع غیرایرانی و ایرانیان ساکن در کلونیهای اتباع، واکسن فلج اطفال خوراکی دریافت کردند.
تمرکز بر گروههای پرخطر
به گفته مسئولان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران، تمرکز این عملیات بر جمعیتهای در معرض خطر از جمله مهاجران و اتباع خارجی بوده است که به دلیل شرایط سکونتی و دسترسی کمتر به خدمات بهداشتی، نیازمند اقدامات هدفمند و فعال هستند.
مشارکت گسترده تیمهای بهداشتی
در این عملیات، صدها تیم بهداشتی آموزشدیده با حضور در مناطق هدف، ضمن اجرای واکسیناسیون، خدمات اطلاعرسانی و آموزش چهرهبهچهره به خانوادهها درباره اهمیت ایمنسازی کودکان را نیز ارائه دادند.
تداوم هوشیاری در برابر ویروس
با وجود توجه و تلاشهای انجام شده؛ بیش از 20 سال است که ویروس وحشی فلج اطفال در ایران کشف شده است ولی خطر بازگشت ویروس از کشورهای همسایه همچنان وجود دارد. از این رو، تداوم طرحهای تکمیلی واکسیناسیون، بهویژه در مناطق با جمعیت مهاجر بالا، از اولویتهای نظام سلامت کشور محسوب میشود.
تکرار منظم این عملیات هر ساله، نقش مهمی در حفظ وضعیت بدون فلج اطفال در کشور دارد و اجرای دقیق آن در مناطق پرجمعیت و پرریسک، ضامن سلامت نسل آینده خواهد بود.
ارسال نظر